Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Epizoda #15: Logr s Karmou ve při a s Bestií v posteli

Randál požádal Logra, aby mu na cesty po Státech obstaral stroj. Za čas, Logr právě snídal a krajíc chleba mu zrovna upadl na zem namazanou stranou, mu na mobilu cinkla zajímavá nabídka. 

Logr měl pochopit, že ho spadlým chlebem Karma varuje. Nepochopil. Tak mu začala kalvárie...

Na místě přivítala Logra angličtina se silným italským akcentem: „Motócyklo nou problémo, like new, you testálo.” Motor měl pravidelný a tichý chod, všechno se zdálo zachovalé. Navíc BMW, to jsou držáci. Tak si Logr s Italem plácnul a vysolil čtyři tácy. “Dobrá koupě, mám to z krku,” liboval si.

Avšak Karma byla proti: žádné “mám to z krku”, trpět budeš!

“Kterej promovanej inženýr vymyslel dát baterku pod nádrž?!” zavyl Logr – takhle začal následující týden. Motorka nešla nastartovat, baterie mrtvá. Tak se ji Logr rozhodl vyměnit - svépomocí. U většiny motorek otázka deseti minut. Né však u BMW. Jenom baterii najít trvalo čtvrt hodiny! Po další čtvrthodině a desítkách nadávek na účet BMW jí konečně zahlédnul a zhrozil se.

„Jak mám kurrrrrrva támhleto protáhnou timhle... to bude porod!“ Orval si klouby na všech prstech a kdyby mu nepřišli na pomoc opodál zevlující Portorikánci, sakruje tam Logr doteď.

Pak přijel Randál a hoši vyrazili na cesty. 

Jeli ladně a bez závad. Až když se ocitli v zemi nikoho, kam mobilní signál nedošáhne, začala Karma úřadovat: milá BMW přestala startovat. „Jakože cože?! To jak jsme zmokli – že by voda v nádrži? Nebo špatnej benzín?" 

Hoši zkoušeli, co mohli, až vymlátili baterku. „Co teď? My tady umřem hlady a žízní.“ Zbývala poslední naděje, že se jim ji podaří roztlačit. Umounění a ztrápení marnými pokusy o nastartování Logr i Randál zaklekli před motorem jako před oltářem a pomodlili se. Pak Randál nasedl a zařadil za tři. Logr se zezadu zapřel, rozfofroval to, Randál pustil spojku, brm brm brmmmmmmmmmm... a jelo se dál.

Následujících deset dní on the road je Karma trápila a nedovolila startovat jinak než roztlačováním. Na konci cesty se pak dohodli, že BMW nechají opravit a pošlou jí do světa. Logr tedy BMW dojel do servisu na Manhattanu, jediného autorizovaného široko daleko... „Kolik?! Slyšim správně? Ta oprava bude stát čtyry tácy!? Takže jako celá motorka,“ odplivnul si Logr a znovu motorku roztlačil.

Poohlídne se po nějakém šikovném montérovi v levnějším Brooklynu. Logr takové lidi znal z Čech: jejich umění spravit cokoliv hraničí s genialitou. Jenomže stejně geniálně dokážou být nerudní a ukňouraní. Z pozice šikovnějšího se normálnímu člověku dokážou vysmát do očí léče si asi nějaké komplexy. Tady v jů-es-ej to bude ale jiné, tady půjdou po penězích, proto se zdržej machrování. Logr dojel k nejvyhlášenějšímu montérovi a popsal mu závadu. Kolik asi odhaduje cenu? Montér zakroutil hlavou: „Jak můžou být lidi takový idioti a chtít cenu předem. Teď mám plno. Zavolej za měsíc.“ Nejenom že Karma zkomplikovala celý výlet, teď začala dělat problémy i s opravou.

Mezitím musel Logr na služební cestu. Motorky nechal zaparkované před barákem:

Když se vrátil, našel je takhle:

Co se asi stalo? Že by chuligán? Nebo vítr? Nebo že by jedný rupnul stojan, a protože byly zamknuté k sobě, spadly obě? Každopádně místo jedné (pouze Randálovy), měl teď Logr poškozené motorky dvě (i svojí Bestii). Obě nepojízdné: řídítka zkroucená, páčky urvané, světla rozbitá, páky i stojany ohnuté, nádrže promáčknuté, kabely přetrhané. Logrovi najednou docvaklo, kdo to spískal. To Karma! Ale za co ho takhle zkouší? 

Že by za to, jak se na kost promoklý vysmíval nepřízním osudu?

A tohle asi taky moc karmických bodů nepřidalo.

Na to vykoukl z okna soused, že tady byla bouračka. Po motorkách se při parkovaní projelo auto. Pojišťováci je pak oklasifikovali jako totálku a že Logr za ně dostane plnou cenu. Za BMW prý čtyři a půl. Logr se najednou cítil v přízni. Aha, tak to asi byla jenom zkouška trpělivosti, smířil se Logr s Karmou.

Ovšem jenom do dalšího dne než dorazil dopis od pojišťovny. Neboť viník oné nehody poškodil devět dalších vozidel a jeho pojistka nestačí na pokrytí všech škod, musí se poměrně rozpočítat mezi všechny poškozené. Suma sumárum, od pojišťovny dostal Logr dvanáct set, od Karmy další ťafku.To už přestřelila! Vztekal se a dumal nad tím týdny, až došel k prozření, že Karma prostě nefunguje.  

Poškozenou BMW nakonec Logr prodal za tisícovku, přičemž zatajil, že před nehodou nestartovala. Kupující žije v naději, že je motor v pořádku. Kdyby Karma byla, řekl by jí, ať si políbí. Sečteno podtrženo, tohle story stálo Logra skoro dva tácy, takže žádný happy end. Ale hlavně že alespoň nějaký end.   

The End

 

P.S. Jenom kdyby náhodou Karma přeci jenom... a chtěla dál prudit, rozhodl se Logr svojí Bestii chránit. Z chodníku si ji nastěhoval do bejváku do třetího patra, kde jí do jara snad opraví.

Takže tak: s Karmou ve při a s Bestií v posteli.

Autor: Michal Kočí | neděle 3.12.2017 11:41 | karma článku: 8,52 | přečteno: 283x
  • Další články autora

Michal Kočí

Epizoda #17: Vysávaje koberec

V neděli odpoledne vysávaje koberec s indiánskými vzory rozhodl se Logr vyrazit mezi Indiány, na Yucatan mezi Maye. Pokračoval v luxování, hlavou mu ale běželo, jak to celé bude probíhat...

24.2.2018 v 11:14 | Karma: 11,44 | Přečteno: 198x | Diskuse| Cestování

Michal Kočí

Epizoda #16: Logr točí svaté video

Logr se učí vyjadřovat řečí, kterou mluví v Hollywoodu. Chopil se nelehkého tématu - zjevení svatého Donalda.

24.12.2017 v 0:06 | Karma: 5,00 | Přečteno: 163x | Diskuse| Videoblogy

Michal Kočí

Epizoda #14: Logr se ptá: New či Old York?

Zamýšlel udělat hluboký a břitký rozhovor. Dle mého se však Logr pouze sklouznul po povrchu. Utekla mu podstata věcí a dokonce i dotazovaný. Posuďte sami.

16.10.2017 v 10:23 | Karma: 9,56 | Přečteno: 203x | Diskuse| Miniblogy

Michal Kočí

Epizoda #13: NYC Subway presents...

Newyorkské podzemí uvádí - námět: NYC - kamera: Basta Logr - režie: Basta Logr. Vyrobila Ústřední půjčovna filmů v Brooklynu.

1.10.2017 v 17:26 | Karma: 7,49 | Přečteno: 223x | Diskuse| Fotoblogy

Michal Kočí

Epizoda #12: Logr, Randál a KKK

Uháněje nelegální rychlostí Logr zahodil přilbu do škarpy. Z oka vytřel zrnka prérijního prachu, z pusy vyplivnul žvýkací tabák. Za zvuku helikoptéry vycházejícího z jeho motorky začal meditovat.

25.9.2017 v 9:31 | Karma: 9,71 | Přečteno: 235x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 417x
Já nejsem důležitý. Jde o Logra. Basta Logr odjíždí do New Yorku. Vypíšu tady, na blogu, všechno a víc než všechno, k tomu mi dopomáhej Logr.

Seznam rubrik