Epizoda #12: Logr, Randál a KKK

25. 09. 2017 9:31:15
Uháněje nelegální rychlostí Logr zahodil přilbu do škarpy. Z oka vytřel zrnka prérijního prachu, z pusy vyplivnul žvýkací tabák. Za zvuku helikoptéry vycházejícího z jeho motorky začal meditovat.

...Logr před časem usnul u televize, když dávali Easy Ridera. Ráno se probudil s naléhavým nutkáním. Ještě než si došel na záchod, zavolal do Čech kamarádovi, Lardovi Randálovi, jestli by s ním nevyrazil za obzor. Randál na to, že jo.

Stovky mil spolu ujeli, desítky much vdechli. Furt neměli dost.

Jednou se takhle hnali do slunce, které klesalo za horizont. Logr mhouřil oči a řídil podle vpředu jedoucího Randála. Zrovna mu došlo, že na něj padá dřímota, když Randál a jeho 50 koní nadskočili a dosmykovali na krajnici.

“Sem asi přejel trilobita!” třeštil oči a odcházel se podívat. Logr ve zpětném zrcátku pozoroval, jak se Randál sklonil a... znovu nadskočil! Trilobitovi narostly nožičky a odcupital. Byl to pásovec. A prý Randálovi proklel motorku a zvěstoval, že se mají vyhnout Hartsville. Že se tam koná srocení Ku klux klanu a že se to ví a vědí to i černoši. Takže prej bacha, aby se hoši nepřipletli.

Logr souhlasil, že tam nepojedou. Nicméně Randálovi nechytla napoprvé motorka, tak vyrazil první a nenápadnou oklikou zamířil právě do Hartsville, kde bažil na vlastní oči uzřít ty povřísla a vyjádřit na ně svůj názor.

Už se stmívalo, když Logr s Randálem dorazili na hlavní třídu v Hartsville. Tihle se šikovali napravo:

Tilhle postávali nalevo:

A Logr s Randálem zůstali koukat uprostřed.

Randálovi došlo, že ho Logr podvedl. Rozpřahoval se, že ho kopne do lýtka, když se náhle setmělo. Vypli lampy.

Asi osvědčená černošská taktika, protože černý přestali být vidět. Naproti tomu KKK v bílém s pochodněmi dál zářili do tmy. Jejich davem se nesl poplašený šepot. Logr vzápětí pochopil proč. Do bílého houfu začaly dopadat rajčata a skvrnily jejich hábity. KKK si to nenechali líbit a taky začali něco házet. Randál to hned schytal do přilby flaškou od amerického Budweiseru. Zjevně otřesen se rozhodl prchnout. Logr nechápal: představení přeci sotva začalo. Zatímco se Randál marně snažil nastartovat prokletou motorku, nepřátelské skupiny se k sobě zvolna přibližovaly. Úniková cesta se zužovala. Už lítaly i pochodně. Obě strany měly pěnu u huby. Logr to teď taky dostal flaškou a najednou ho nezajímalo, jak to tady dopadne. Ihned nastartoval, načež zakřičel na Randála:

“Tak dělej! Tahle bitva už je dost velká na to, aby byla v novinách. Za chvíli na sebe začnou střílet.”

Randál zoufale točil startérem. Stroj nenaskakoval. Nepřátelé už od sebe dělilo pouze pár kroků. Pak najednou dopadla za Randálovu motorku pochodeň a PRÁSK! Výbuch jak sviň! (To se vzňaly výpary benzinu z Randálových výfuků.) Všichni, bílý, černý, do jednoho zalehli předpokládaje, že někdo vytáhnul kvér. Logr seskočil a jal se Randála roztlačovat. Po pár metrech motocykl naskočil.. a zase mu vystřelil výfuk: PRÁSK! PRÁSK! Kulometem k smrti vyděšený černoši i KKK se plazili pryč, tak akorát, aby mohli Randál (trhaně PRÁSK! brmmm PRÁSK!) a Logr ladně (brmmm) odjet do bezpečí.

Druhý den noviny nezmiňovaly žádné ztráty na životech, žádnou bitvu v Hartsville. Logr s Randálem měli radost jako Old Shatterhand s Vinnetouem, když se jim povedlo udržet mír. Pak se opili ohnivou vodou. Howgh!

Autor: Michal Kočí | pondělí 25.9.2017 9:31 | karma článku: 9.29 | přečteno: 235x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Jan Vaverka

Bolívie - 7. díl: Na skok do Bolivijské Amazonie

Sto kilometrů vzdušnou čarou a jste z La Pazu v Amazonii. Ti odvážnější rovnou po silnici smrti. Je to kousek, ale zase takový fofr to není.

29.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 58 | Diskuse

Martin Faltýn

Letos jako před rokem - Malajsie a navíc Thajsko

Rok se s rokem shledal a nikdy bych nevěřil, že prakticky po roce se znovu podívám do Malajsie a letos také, prvně v životě, do Thajska. A protože dvakrát do stejné řeky opravdu nevstoupíte, věřte mi - bude o čem psát.

29.3.2024 v 8:08 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 77 | Diskuse

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 20.13 | Přečteno: 496 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.13 | Přečteno: 584 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.59 | Přečteno: 236 | Diskuse
Počet článků 23 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 289

Já nejsem důležitý. Jde o Logra. Basta Logr odjíždí do New Yorku. Vypíšu tady, na blogu, všechno a víc než všechno, k tomu mi dopomáhej Logr.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...